Werkplaats

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Voor bijna alles aan je motor! Onderhoud en reparatie, revisie, restauratie, advies en ook inruil en de aankoop van een motor.

Onderhoud en reparatie

Bij Van Balen Motoren zijn alle motoren welkom voor onderhoud en reparatie. Of je nu een snelle wegmotor, een allroad, een enduro of crosser, een dikke toerbuffel, een oldtimer of zelfs een brommer hebt. Freek heeft met alle typen motoren ervaring en werkt er met plezier aan. Brommers zijn ook van harte welkom. Voel je welkom!

Bij ieder onderhoud doet Freek altijd een veiligheidscheck van de motor. Dan weet je welke onderdelen in de toekomst onderhoud nodig hebben, of dat er acute punten zijn die nu aandacht vragen. Wel zo veilig.

Vanuit het plezier met het allroad en offroad rijden, onderhouden wij graag dit type motoren. Ook bieden wij regelmatig allroad motoren aan. Benieuwd naar onze ervaring met verschillende typen allroad en offroad motoren? Kijk dan ook even bij “Allroad reisblog”.Direct contact opnemen

 

Revisie en restauratie

Freek heeft jarenlange ervaring met het reviseren van motorblokken. Dit zijn vaak wat uitgebreidere klussen die ingepland moeten worden. Dit kan het hele jaar door, maar bij voorkeur in het najaar en in de winter als het wat rustiger is. Heb je een revisie- of restauratievraag, neem contact met ons op.

Stralen, ultrasoon reinigen en coaten

Allerlei metalen onderdelen en velgen kunnen bij ons gestraald en in verschillende kleuren gepoedercoat worden. Freek stelt hoge eisen aan het stralen én coaten: “Zo’n onderdeel wil je de eerste 10 jaar niet meer in je handen hebben, dus het moet goed gebeuren.”

Hele frames zijn helaas te groot voor onze oven, maar alle andere metalen onderdelen kunnen we stralen en coaten.

Onze werkplaats is ondenkbaar zonder onze ultrasone reinigers! Carburateurs en allerlei metalen onderdelen maken we voor je schoon en werkend.

Heb je een klus of een vraag? Neem dan contact met ons op. 

Onze werkwijze.

Ons motto is “deskundigheid en goede communicatie maakt goed werk". Behalve dat wij staan voor onze deskundigheid, communiceren wij duidelijk en regelmatig met jou als klant. Dat begint bij het doorspreken van de aanpak, de verwachte tijd en kosten. Vervolgens houdt Freek je op de hoogte van de vorderingen met foto's en filmpjes. Als er nieuwe dingen worden ontdekt, neemt Freek altijd direct contact op om te bespreken hoe er verder gehandeld wordt. Zo blijf je op de hoogte en zijn er achteraf geen verrassingen! Tenslotte ontvang je een transparant kostenoverzicht. 

Veilig rijden is voor ons een voorwaarde. Dat betekent dat zelfs al bij een kleine beurt, altijd óók een veiligheidsinspectie van de motor uitgevoerd wordt. Freek informeert je hierover en over eventuele andere aandachtspunten van jouw motor. Hiermee loop je minder risico om onderweg verrast te worden en blijf jij veilig rijden.

Scherpe tarieven en goede service voor onze klanten

We zijn trots op onze scherpe prijzen en daarom zijn we er ook transparant over: ons werkplaatstarief is € 62,50 per uur inclusief btw. Onze facturen zijn altijd gesplitst in arbeidstijd en materialen. En omdat je gedurende de klus regelmatig op de hoogte gehouden wordt van de vorderingen, zal de factuur geen verrassingen inhouden. Gegarandeerd!

We zien je graag terug als klant en daarom bieden we jou goede service. Als je bij ons bijvoorbeeld nieuwe banden koopt, is montage op het losse wiel gratis. Ook het balanceren wordt vakkundig - en bij aankoop van banden gratis - uitgevoerd. Service van Van Balen Motoren!

En we doen niet moeilijk als je graag een door jou bestelde band om een wiel gelegd wilt hebben. We monteren alleen geen tweedehands materialen.

Kleine of grote beurt?

Die kun je uiteraard bij ons inplannen. Regelmatig krijgen we de vraag wat het verschil is tussen een kleine en een grote beurt, en wanneer je welke onderhoudsbeurt moet uitvoeren. In het overzicht hieronder leggen we het uit. Let op: dit is een indicatief overzicht, werkzaamheden zijn ook afhankelijk van de leeftijd en voorschriften van jouw motor. De kosten? Die hangen o.a. af van de motor, neem hierover contact met ons op.