Motorrevisie en metaalbewerking

Motorrevisie

Freek heeft jarenlange ervaring met het reviseren van motorblokken, o.a. van alle grote Japanse merken, de oude BMW boxers en Harley Davidson. Bij motorrevisie kan het gaan om een totale revisie van het motorblok, waarbij alle draaiende delen uit elkaar gaan en zonodig vervangen of gereviseerd worden. Bij een top-end revisie worden cilinder, zuiger en cilinderkop gereviseerd. Het kan ook gaan om de revisie van alleen de cilinderkop. Ook andere delen van de motor kunnen revisie nodig hebben, zoals de remmen, voorvork, of de achtervering. Ook voor aan motoren verbonden metaalbewerking kan Freek vaak zelf doen. Een vraag over mogelijk revisiewerk aan jouw motor of metaalbewerking? Neem contact met ons op!

 

Metaalbewerking

Aan huis heeft Freek zijn metaalbewerkingswerkplaats. Hij voert divers draai- en freeswerk uit en maakt vaak zijn eigen speciale gereedschap. Kijk bijvoorbeeld dit filmpje over het maken van een ‘ram-mount’, een steun voor de navigatie in het balhoofd van zijn Honda VFR 750.

Onder metaalbewerking valt ook hulp bij jouw eigen project. Bijvoorbeeld het uitboren van afgebroken bouten, herstellen van schroefdraden, het vlakken van cilinderkoppen, het loskrijgen van vastzittende onderdelen en divers las-, draai- en freeswerk.

Loop je ergens tegenaan, schroom niet om contact met ons op te nemen!

Scheepsinstallaties

Het onderhoud en reparatiewerk aan scheepsmotoren en scheepsinstallaties is nog een aparte tak van onze sport. Vanuit zijn ervaring als freelancer voert Freek onderhoud uit aan scheepsmotoren en aan electrische installaties aan boord. Dat doet hij in onze thuishavens Zoutkamp en Lauwersoog, of in de haven in Noord Nederland waar uw boot ligt. Het gaat dan om onderhoud aan dieselmotoren, het servicen van buitenboordmotoren, of het werken aan het electrische systeem aan boord.

Heeft u een onderhouds- of reparatievraag over uw bootmotor? Is jouw motor aan revisie toe? Is er een onderdeel van jouw motor niet meer leverbaar en kan het misschien wel gemaakt worden? Heb jij ook een speciaal stuk gereedschap nodig? Neem contact met ons op voor meer informatie.