Cursussen motoronderhoud

We komen nu op een onderwerp waar Van Balen Motoren zich onderscheidt in de markt. Wij weten het nodige van motortechniek en motoren goed verzorgen is onze passie. En wij geven onze kennis en ervaring graag door! In het winterseizoen bieden we cursussen motoronderhoud aan. Een uitgebreide cursus van 6 avonden of 3 dagen, of een eendaagse workshop? Het kan! Je hoeft geen basiskennis of motorervaring te hebben. Neem je nieuwsgierigheid en enthousiasme mee, dat is genoeg! 

En wat is de waarde voor ons? Simpel: als Van Balen Motoren eraan kan bijdragen dat jij bewuster, beter voorbereid en met meer plezier rondrijdt, dan is onze missie geslaagd.

Nieuwe cursus in maart en april 2022. Schrijf je snel in!  

De eerste cursus BasisMotorOnderhoud moest vanwege corona deels online. Dit ging prima en het praktijkdeel deden we in kleine kring, corona-proof. In maart 2022 verwachten we weer te starten met een cursusgroep. Dit keer helemaal live en bij ons in de werkplaats aan de Stavangerweg 43-1.

Bij 4 cursisten kan de cursus al doorgaan. Schrijf jij je in? Neem contact met ons op, via mail of telefonisch, zie onze contactgegevens op deze website.

De cursus wordt altijd in kleine groepen gegeven (4 - 8 personen), zodat je echt wat leert. Iedereen kan het dan goed volgen en je gaat ook zelf aan de slag met onderhoud aan een deel van een motor. Ons doel met iedere cursus is dat jij met meer kennis en inzichten vertrekt dan je ooit had gedacht. 

Wat leer je?

De praktijk is de beste leerschool, dus je gaat zelf aan de slag in onze cursussen. Je voert onderhoud uit aan (delen van) een motor. Dat kan ook jouw eigen motor zijn, zodat je die ook beter leert kennen. Daarnaast legt Freek de werking van de motor en het rijwielgedeelte uit. Na de cursus heb jij veel meer technische bagage en ook meer zelfvertrouwen als je op jouw motor rondrijdt. Je weet hoe je jouw motor in goede conditie houdt of kunt laten houden. 

Belangstelling of vragen? Neem contact met ons. Ook als je specifieke wensen hebt die we waar mogelijk meenemen in een cursus.

Avondcursus: Basiscursus motoronderhoud.

Maart 2022 (data in overleg):

6 dinsdagavonden, van 19.00 tot circa 22.00 u.

Locatie: Stavangerweg 43-1, Groningen.

4 - 8 deelnemers. (De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers.)

Kosten: € 225 p.p. Inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. Frisdrank tegen een kleine vergoeding.

Bij de theorie en de demonstraties leer je meer over deze onderwerpen:

  • Werking van de onderdelen van de benzinemotor; brandstof-, smeersysteem, koeling, koppeling, versnellingsbak, ontsteking.
  • Werking en controle rijwielgedeelte: frame, vering en demping, eindaandrijving, remmen, wielen en banden. 
  • Werking elektrisch systeem; lezen van een elektrisch schema.
  • Kennis van gereedschappen en smeermiddelen, het kunnen gebruiken van werkplaatshandboeken en andere bronnen van informatie zoals Youtube. Gebruik van gereedschap en diagnose-apparatuur.
  • Onderhoud, wat & wanneer? Belang van onderhoud, wat wanneer?, verschillen onderhoudsbeurten, beoordelen slijtage en onderhoudsnoodzaak.

Aan het eind van de cursus weet je hoe verschillende delen van de motor werken en wat hun functie is. Welk onderhoud wanneer nodig is, wat je zelf kunt en wat je misschien moet uitbesteden. Bij problemen kun je oorzaken zoeken en weet je informatiebronnen te raadplegen. Bij het kopen van een motor weet je waar je op moet letten qua werking, onderhoudsstaat en slijtage. 

Bij voldoende belangstelling plannen we vanaf maart/april 2021 een derde avondcursus. Hou de website in de gaten!

Weekendcursus: Basiscursus motoronderhoud.

Tijdstip: in overleg

* Deze cursus is i.v.m. Corona voorlopig niet mogelijk

Kom je van ver of wil je in korte tijd de basiscursus doen? Dat kan tijdens een weekendcursus. Een volledige basiscursus in 3 dagen tijd!

4 - 8 deelnemers. Kosten: € 250 p.p., inclusief een diner op vrijdag en lunch op zaterdag en onbeperkt koffie en thee. Frisdrank tegen een kleine vergoeding.

We beginnen vrijdags om 14.00 uur en gaan door tot circa 22.00 uur met tussendoor avondeten in de werkplaats. Zaterdag beginnen we om 9.30 uur en gaan door tot circa 18.00 uur met tussendoor een lunch. Zondag starten we weer om 9.30 uur en sluiten we af om circa 15.00 uur, zodat ieder op tijd weer huiswaarts kan.

Eigen groep? * Deze cursus is i.v.m. Corona voorlopig niet mogelijk

Wil jij met je vriend(inn)engroep een eigen weekendcursus? Dat is mogelijk vanaf 4 personen. Neem contact met ons op over data en mogelijkheden. Waar mogelijk nemen we jullie eigen leervragen en belangstelling mee. 

Aanbiedingen

Aanbieding 1: Als je bij ons een motor gekocht hebt krijg je 20% korting op de cursusprijs.

Aanbieding 2: Als jij iemand attendeert op deze cursus en je komt samen, krijg je 10% korting. Als je 2 of meer mensen meeneemt krijg jij 20% korting. Dit geldt voor de basiscursus, zowel de avondversie als de weekendversie.

 

Vriend(inn)endag: 1 daagse cursus motorkennis

* Deze cursus is i.v.m. Corona voorlopig niet mogelijk

Samen met motorvrienden of -vriendinnen een leuke en leerzame dag beleven? Kom naar onze 1daagse cursus motorkennis. Je leert hoe een motor werkt, de basisbeginselen van motortechniek en waar je op moet letten om je motor in goede conditie te houden.

Datum: in overleg.

De dag begint om 9.30 u en duurt tot circa 18.00.

Locatie: Stavangerweg 43-1.

Maximaal 6 deelnemers.

Kosten: € 450 per groep, inclusief lunch en onbeperkt koffie / thee. Frisdrank tegen een kleine vergoeding.

Je betaalt een groepsprijs. Dus of je nu alleen, met z’n tweeën, vieren of zessen komt, het bedrag blijft het zelfde. Als maximum groepsgrootte houden we 6 personen aan. We willen in deze korte cursus toch voldoende tijd aan iedereen kunnen geven.

Aanbieding: Als deze dag naar meer smaakt en je besluit na deze dag om een hele cursus te volgen, krijg je 10% korting op de basiscursus motoronderhoud.

Je bepaalt zelf of je alleen met jouw vrienden wilt, of dat je graag wilt dat een andere groep aansluit zodat we op 6 mensen uitkomen en de kosten per persoon lager uitvallen.

Women only… Yes please!

We nodigen van harte ook vrouwen uit om een cursus bij ons te volgen. Bij voldoende belangstelling organiseren we heel graag een women-only-cursus. Dat kan een eendaagse cursus zijn of een weekend.

Dus ladies, come on and let’s make them hands dirty!!  

Datum en kosten: in overleg.

Kleine lettertjes?

Zijn er dan nog kleine lettertjes? Wij menen van niet. Alle prijzen zijn inclusief BTW. We werken veilig en verstandig. Toch willen we niets aan het toeval overlaten en vooraf duidelijk zijn over wat je kunt verwachten. En wij moeten ook aan onze eigen aansprakelijkheid denken. Je tekent daarom aan het begin van de cursus een eigen-risico-formulier. Het is niet waarschijnlijk, maar mocht je de cursusinformatie niet helemaal goed op jouw motor toepassen en mogelijk daardoor schade krijgt, willen we geen gedoe achteraf. Of bij het per ongeluk toebrengen van schade tijdens of na de cursus aan jouw motor door jou of een medecursist. Dit soort zaken zullen waarschijnlijk nooit gebeuren, want we houden ieder zijn handelingen goed in de gaten. Maar we nemen liever het zekere voor het onzekere en informeren daarover ook open. Dan kan de cursus verder smetteloos verlopen. Bij deze!

Belangstelling? Speciale wensen? Neem contact met ons op!

Laat het ons weten als je vragen of belangstelling hebt voor één van de cursussen. Ben je met een aantal mensen en wil je samen een (deel) van de cursus volgen of heb je een specifieke vraag qua motortechniek? Neem ook dan contact met ons op. We kijken of we jouw vraag in een cursus kunnen meenemen. Of zelfs voor jullie een cursus op maat kunnen maken.