Aankoopkeuring

Stel je hebt een motor gezien, particulier of bij een motorzaak, je bent enthousiast maar je wilt ook graag een onafhankelijke, technische blik die de motor beoordeelt? Dat kan. Van Balen Motoren biedt een onafhankelijke technische aankoopkeuring aan. Freek loopt de motor technisch helemaal na en maakt hiervan een uitgebreid keuringsrapport. Niet alleen hoe de motor loopt, maar ook het rijwielgedeelte, de aandrijving en alle slijtagedelen worden gecheckt. Uiteraard doet hij een proefrit om het rijgedrag en de werking van bijvoorbeeld remmen, versnellingen te testen.

Je ontvangt een uitgebreid keuringsrapport met onderhouds- of aandachtspunten en overige bijzonderheden die de motor heeft. Daarmee weet je wat de technische staat van de motor is en welk onderhoud er mogelijk aan komt. Of de motor daarmee de vraagprijs waard is, is aan jou. Bij deze technische inspectie doen wij daar geen uitspraak over. Maar je gaat wel goed beslagen ten ijs en je bent op de hoogte van wat je al dan niet koopt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Jij of de verkoper brengt de motor naar onze werkplaats in Groningen. Is dat niet mogelijk dan kunnen wij de motor ophalen en terugbrengen binnen een straal van maximaal 50 km van Groningen. Dan rekenen we anderhalf uur aan totale reistijd. Voor extra reistijd rekenen we het werkplaatstarief. De inspectie wordt in en om onze werkplaats uitgevoerd. Het keuringsrapport ontvang je uiterlijk 2 werkdagen na de keuring. Freek neemt dan contact met je op om het rapport met je door te nemen. 

Kosten inclusief btw voor een uitgebreide aankoopkeuring:

  • € 150 als de motor naar de werkplaats gebracht wordt.
  • € 245 als de inspectie binnen 50 km rond Groningen plaatsvindt.
  • In overleg als de motor buiten de straal opgehaald en teruggebracht moet worden.

Onze voorwaarden [deze in de footer plaatsen]

Natuurlijk willen we transparant zijn over onze Algemene Voorwaarden. We hebben het zo beknopt gehouden als mogelijk.